Gå direkt till innehåll
Från vänster: Cem Celepli Atci, Haris Sejdic, Ayman Ammouri, Roza Azimi Foto: Daniela Spiroska
Från vänster: Cem Celepli Atci, Haris Sejdic, Ayman Ammouri, Roza Azimi Foto: Daniela Spiroska

Pressmeddelande -

Allbry stänger runda och välkomnar ny styrelse

Den digitala elevhälsoplattformen Snaptive byter nu namn till Allbry och stänger finansieringsrunda. Tjänsten har på kort tid fått fin respons från en rad kommuner som ser värdet av att komplettera den fysiska elevhälsan med digitala möten och digitalt stöd för kuratorer, skolledning och elever. Med nytt varumärke och finansiering säkrad tas nu nästa steg i utvecklingen av tjänsten.

De senaste åren har det blivit allt mer tydligt att skolkuratorer bär ett tungt lass och inte hinner med den ökade psykosociala problematiken bland skolelever. Alla unga bör ha förutsättningar till god psykisk hälsa och välmående. Det är en grundläggande faktor för kunskapsinlärning och goda skolresultat. Allbry hjälper skolan att driva elevhälsan på ett relevant sätt – digitalt och säkert.

Med Allbrys plattform möjliggörs mer effektiv kommunikation mellan skolans elevhälsoteam, vårdnadshavare och eleven samtidigt som skolan får överblick, analys och rapportering på köpet, något som ofta saknas hos elevhälsan i Sverige idag. Skolkuratorn får tillgång till kommunikationssätt som chatt, video och röstsamtal i en internet- och GDPR-säkrad plattform. Det frigör tid och gör arbetet effektivare, så att kuratorn kan arbeta främjande och förebyggande. Nu stänger bolaget en 6 MSEK-runda för att vidareutveckla tjänsten.

"Vi har verkligen hittat rätt och har arbetat hårt för att utveckla ett säkert och relevant verktyg för elevhälsan i den svenska skolan. I takt med att vi växer kommer vi att kunna leverera allt mer djupgående insikter om ungas välmående vilket kommer att vara avgörande för främjandet av folkhälsan och hur vi jobbar med elevhälsa", säger Roza Azimi, medgrundare av Allbry (fd Snaptive).       

Bolaget välkomnar Frida Jägerbrand som ny styrelseordförande samt Alexandra Blomberg, Keith Fransson och Martin Sandgren till styrelse och investerargruppen. Med gedigen erfarenhet och kompetens inom utbildningssektorn och uppskalning av Edtech-bolag både nationellt och internationellt har grundarna hittat en mycket god matchning och tillökning av teamet.

"Vi är imponerande av vad teamet på kort tid åstadkommit och deras starka engagemang för ungas hälsa. Vi kommer att stötta bolaget med vår erfarenhet, dels från sektorn, dels från bolagsbyggande", säger Frida Jägerbrand.

Relaterade länkar

Ämnen


Alla barn och unga har rätt att må bra. Därför finns Allbry. Vi är ett förebyggande, åtgärdande och uppföljande verktyg som skapar förutsättningar för elevhälsa på elevens vis.

www.allbry.se

Kontakter

Cecilia Gustafsson

Cecilia Gustafsson

Presskontakt PRESS- & MARKNADSANSVARIG 0727170075

Relaterat innehåll

Elevhälsa på elevens vis

Allbry är en komplett elevhälsoplattform. Allbry skapar elevhälsa på elevens vis. Vi tillhandahåller ett förebyggande, åtgärdande och uppföljande verktyg för elevhälsan som tillgängliggör elevhälsopersonal för elever och skapar insikt för skolan. Vi är en snabbväxande SaaS-start up som även står i framkant. Vi tillgängliggör kuratorsstöd och datadriven analys med vår plattform för att förbättra elevhälsan. Vår vision är att skapa förutsättningar för ungas psykiska välmående.

Allbry
Stureplan 6
11435 Stockholm
Sverige