Gå direkt till innehåll
Uppvidinge använder Allbrys plattform som verktyg för kommunens elevhälsopersonal att nå hemmasittare
Uppvidinge använder Allbrys plattform som verktyg för kommunens elevhälsopersonal att nå hemmasittare

Nyhet -

Uppvidinge kommun använder Allbry för att nå hemmasittare

Uppvidinge kommun satsar på att nå hemmasittare med Allbrys elevhälsoplattform där elevhälsopersonal kan boka in, chatta, ha videosamtal och överblicka elevers statistik för välmående. Elevhälsopersonal hoppas kunna nå hemmasittande elever enklare genom att sänka tröskeln för kontakt och vara mer tillgängliga. 

Flera anledningar för hemmasittande elever
Det finns flera anledningar för hemmasittande elever.


Elever kan av olika anledningar har hög skolfrånvaro vilket kan påverka både skolresultat och skapa utanförskap. I Allbrys plattform kan elevhälsopersonal nu arbeta systematiskt genom att följa elevens eventuella utmaningar och se mönster kring varför eleven inte går till skolan. På så sätt kan elevhälsosamtalen bli mer relevanta för både elev och exempelvis skolkurator. Dessutom finns möjlighet att träffa eleven digitalt under flexibla tider vilket kommunen hoppas kommer resultera i att fler söker sig till elevhälsan.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Cecilia Gustafsson

Cecilia Gustafsson

Presskontakt Kommunikatör & Marknadsprojektledare 0727170075

Relaterat innehåll

Elevhälsa på elevens vis

Allbry är en komplett elevhälsoplattform. Allbry skapar elevhälsa på elevens vis. Vi tillhandahåller ett förebyggande, åtgärdande och uppföljande verktyg för elevhälsan som tillgängliggör elevhälsopersonal för elever och skapar insikt för skolan. Vi är en snabbväxande SaaS-start up som även står i framkant. Vi tillgängliggör kuratorsstöd och datadriven analys med vår plattform för att förbättra elevhälsan. Vår vision är att skapa förutsättningar för ungas psykiska välmående.

Allbry
Stureplan 6
11435 Stockholm
Sverige